ДБ внесе смут: Информацията от българските служби невинаги е коректна

Според Атанас Атанасов институциите трябва да "единодействат координирано"

09.03.2022 | 12:54 Редактор: Здравко Черкезов

От "Демократична България"(ДБ) смятат, че информацията, която постъпва от българските служби, невинаги е коректна. Това обяви на брифинг в парламента Атанас Атанасов, който е и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. 

Той подчерта, че въпросът е изключително важен и по реда на парламентарния контрол и в съответните комисии депутатите от групата ще направят всичко необходимо за изясняване на тези обстоятелства. Атанасов уточни, че в този момент на криза не би трябвало да се искат оставки на ръководители на службите.

"На 300 километра от страната ни има война и е изключително важно как действат българските институции в тази кризисна ситуация", аргументира се съпредседателят на ДБ, цитиран от БТА. 

По думите му е добре в такава ситуация институциите у нас да единодействат координирано. Но, за да могат да бъдат вземани правилни решения на най-висше държавно ниво, е важно Министерският съвет, на първо място, и другите органи да получават надеждна информация от службите за сигурност, подчерта председателят на вътрешната комисия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК