Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Просперираща държава: Окуражаване на България от страна на Европа

До какво ще доведат предстоящите избори?

29.08.2019 | 20:48 Редактор: Ваня Кузманова

Урсула фон дер Лайен на посещение в България. Тя беше посрещната от премиера Бойко Борисов. Двамата проведоха работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдиха различни теми от европейския дневен ред и световната политика. 

Визитата е част от консултациите, които първата жена, избрана за шеф на ЕК, провежда с лидерите на държавите членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Урсула фон дер Лайен отбеляза, че България е просперираща държава.

"Това е окуражаване от страна на Европа. Със сигурност просперираща държава, но все още последна в рамките на Европа. А причините са свързани  с дългогодишното управление на настоящия премиер, недоброто представя на отделните инситуции, посочи политологът Георги Киряков в "Денят ON AIR"

"Със сигурност Урсула фон дер Лайен не дошла да обсъжда бъдещето на България. Тя трябва да сондира позициите на всяко национално правителство по повод състава на еврокомисията", посочи политологът Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR

"Избори се правят с пари. От този джоб се бърка за всичко, за сигурност, за образование, колкото и да са критикувани тези области. Демокрацията струва пари", посочи още Киряков. 

"Парите за кампанията би трябвало да минават през определена сметка, за да може Сметната палата да направи крайната оценка", коментира Димитров.

Киряков отбеляза, че хората вече са достатъчно критични към данните, които социолозите изготвят преди избори, ще бъдат много по-внимателни и вероятно  няма да могат да се настроят по тези данни. 

От думите и на двамата стана ясно, че е много по-малко вероятно Мая Манолова да спечели изборите особено в София.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК