България сутрин в събота и неделя

Начален часВсеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Добрият барман владее много техники и е добър психолог

Трябва постоянство и надграждане, каза Петър Божинов

03.08.2025 • 10:38 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger

Всички си мечтаем за хубави коктейли през топлото лято. Тук идва въпросът какво работи барманът.

"Барманът работи много неща. Най-важно е гостоприемството. Грижим се за всеки един детайл. Не само коктейлът трябва да е хубав, а и изживяването. Ние сме психолози. Септември месец стартирам своя школа, защото за да си барман, трябва да имаш основа", каза барманът Петър Божинов в неделното издание на "България сутрин".

Барманите трябва да знаят най-тънките техники в приготвянето на коктейла.

"Трябва постоянство и надграждане. Аз бях футболист и учех право. Времената бяха трудни и трябваше да изкарвам пари. Така се запалих по това да съм барман. Винаги се допитвам до по-опитните и гледам да се уча, защото животът е училище", допълни Божинов за Bulgaria ON AIR.

Молекулярната миксология е нещо доста интересно - прави се различен вид пяна, има и летяща.

"Хората вече започнаха да обикалят света и искат нещо различно. Хубаво е, че в България вече коктейлната култура е на високо ниво. Често ми се случва хората да снимат коктейлите, които правя и това ме кара да давам повече от себе си", обясни барманът.

Божинов постоянно надгражда и измисля нови коктейли.

"Златните ми правила са дисциплина, постоянство и много четене. Ние движим настроението на хората, разказваме истории и е важно като имаш 100 коктейла, да ги направиш по един и същи начин", изтъкна той.

Гледайте целия разговор във видеото.


  • Последни
  • Четени
България сутрин в събота и неделя виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички