Проблемите със закупуването на е-винетките продължават

Санкцията за ППС без винетен стикер е в размер на 300 лв.

03.01.2019 | 12:55 Редактор: Велислав Филипов
Проблемите със закупуването на е-винетките продължават

След като от 1 януари 2019 г. в България се въведе електронна винетка за ползване на платената пътна мрежа, вчера се взе решение шофьорите, преминаващи по Северната тангента на София да не закупуват винетка.

Въпреки това табелата "винетка" все още стои на този участък и ще остане до 25 януари, когато окончателно проблемът между АПИ и Столичната община трябва да бъде решен. Дотогава обаче гражданите, преминаващи по тангентата, не трябва задължително да имат винетка.

На този фон продължават проблемите със закупуването на електронна винетка на някои от граничните пунктове. На "Дунав мост" се заформиха огромни колони от леките и тежкотоварни автомобили, които не могат да си закупят винетка и да продължат пътя си.

Припомняме, че санкцията за ППС без винетка е в размер на 300 лв. Очаква се устройства за закупуване на електронна винетка да бъдат доставени на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Утре се очаква премиерът Бойко Борисов да се срещне с представители на Сдружението на общините и да се вземе решение за кои пътища ще трябва винетен стикер.