Решено: Без винетка по Северната тангента на София

Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, заяви Борисов

02.01.2019 | 12:25 Редактор: Тодор Петров
Решено: Без винетка по Северната тангента на София

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната тангента на София. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след заседанието на кабинета. Положението няма да бъде променено, тъй като в хазната са влезли достатъчно средства, обясни Борисов.

Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, надявам се да не се спекулира повече по темата. Северната тангента е в рамките на града и е правена да им е по-удобно на хората. Разпоредил съм да си преправят плановете, коментира Борисов. 

На срещата в Министерския съвет присъстваха председателят на АПИ инж. Светослав Глосов, регионалният министър Петя Аврамова, вътрешният министър Младен Маринов и финансовият министър Владислав Горанов.

Има разлика да бъде поддържан двулентов път и магистрала, каза още премиерът Борисов, като по този начин отправи критика към общините в страната.

Друга новина от заседанието на кабинета е, че има рекордни приходи, които ще бъдат вложени в образование, иновации и здравеопазване. Създаден е и план-график за съкращаване на държавната администрация и всички ресорни министри ще трябва да се съобразят с този график.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)