Нови тапи и затруднено движение в София

Започна ремонтът на бул. "Владимир Вазов", ще глобяват за некачествено строителство

07.06.2016 | 08:44 Редактор: Тодор Петров
Нови тапи и затруднено движение в София

От днес започва нова серия ремонти на булеварди и улици в София. Вече се извършва усилена работа по бул. "Владимир Вазов" в столицата, от ул. 149 до ул. "Поп Груйо". 

"От днес започна ремонтът на булеварда, като той се извършва първо в южното платно, а движението е насочено в северното и в двете посоки. До края на месеца ще е така, а след като е готово южното платно, то движението ще се извършва в него, за да се ремонтира и останалата част", коментира пред камерата на Bulgaria ON AIR инж. Васил Начевски, шеф на Дирекция "Транспортна инфраструктура".

От думите му стана ясно още, че ще бъдат реконструирани всички мостови съоръжения при булеварда, както и един от подлезите. Извършват се ремонтни дейности на улици в кварталите "Възраждане", "Лозенец", "Връбница", "Надежда", "Овча купел". Ще се ремонтира осветлението, пътните и тротоарни настилки. Ремонтира се и улица "Св. Георги Софийски" във връзка с третия лъч на метрото.

Ще има глоби за фирмите, които не извършват качествено своята работа, а апелът към шофьорите е да бъдат толерантни на пътя.