БСП: Не пипайте децата! Да се забранят в училище лица, които мътят умовете за смяна на пола

Ние като законотворци сме длъжни да осигурим здравословна среда, каза Георги Гьоков

29.11.2023 | 12:26 Редактор: Толя Стоянова
БСП: Не пипайте децата! Да се забранят в училище лица, които мътят умовете за смяна на пола

Твърдо сме "за" в училище въобще да не влизат с пропагандни цели лица, които застрашават психическото състояние на децата. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Иван Ченчев от трибуната на НС във връзка с изменения в Закона за закрила на детето, които забраняват в българските училища пропаганда за смяна на пола.

Той припомни, че БСП отдавна има твърда позиция по темата и повишено внимание, когато се отнася до децата и какво се учи в училище.

"Представете си, че едно дете на 13-годишна възраст реши да си смени пола. Ако след това обаче то си промени мнението, процесът вече е необратим. Затова искаме да защитим българските деца. След навършване на 18-годишна възраст, те са свободни да правят със себе си каквото искат, но преди това – не пипайте децата", категоричен бе Ченчев.

"Така наречена джендър идеология навлиза в нашето общество с бавни стъпки, но уверено, прикрито под благовидни претексти като борба с насилието, борба за равноправие, призиви за толерантност – и трябва да ѝ се даде отпор", заяви народният представител и бивш социален министър Георги Гьоков.

"Пример за това е Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие – един не лош документ, що се отнася до насилието, но нали знаете българската поговорка: една лъжица катран може да развали цяла каца мед", посочи той.

Гьоков подчерта, че не един или два пъти политици и общественици алармират за учебници за българските деца, в които има меко казано спорни текстове.

"Ние сме за това хората с нетипична сексуална ориентация да имат същото право на щастие и на равно морално третиране като всички останали хора, което да има някакъв юридически израз, но такъв, който в никакъв случай да не нарушава традиционните за нашето общество ориентири при възпитанието на децата. От БСП няма да допуснем хомофобия, използване на език на омразата и преследване заради различна сексуална ориентация, но няма и да допуснем мътене на умовете на децата ни с чужди на традициите и битността ни идеи и съмнителни ценности. Те са податливи на чуждо и най-често вредно влияние и по тази причина ние като законотворци сме длъжни да осигурим здравословна среда, включително и психологическа, за да могат те да изградят своя характер и виждания за себе си и за ролята в обществото", каза в заключение Георги Гьоков. 

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 0
Жорж
преди 4 месеца