Денков: Да действам в подкрепа на Путин? Това е абсурдно

"С искането за отпадане на дерогацията за 3 дни се създават рискове", заяви премиерът

15.11.2023 | 15:50 Редактор: Искра Ангелова
Денков: Да действам в подкрепа на Путин? Това е абсурдно

Няма особени притеснения за самото гласуване, тъй като съдържанието на вота е празно и не очаквам проблеми с гласуването. Това каза премиерът Николай Денков относно утрешното гласуване на вота на недоверие към властта.

"И аз искам дерогацията да падне, но като премиер първи приоритет е пазарът на горива да е стабилен. С искането за отпадане на дерогацията за 3 дни се създават рискове", допълни Денков относно предложението в заседанието на Съвета по сигурност да се включат повече хора, включително председателите на парламентарните групи, поискали отпадане на дерогацията.

На въпрос как тълкува отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да присъства на заседанието, премиерът заяви, че го приема отказа нормално и че двамата вече са разговаряли по много теми.

Денков отговори на критики на Делян Пеевски за "Лукойл" и дерогацията на рафинерията, като заяви: "Не знам какви поводи съм дал някой да мисли, че ще действам в подкрепа на Путин. Това е доста абсурдно. Действително разговорът какви средства отиват в руския бюджет е сериозен и важен. Начинът, по който може да се реши, е да се изтеглят максимално много средства към бюджета, както и преминаване към неруски нефт". 

"Ние самите съкратихме периода за преминаване на неруски нефт, но искахме това да стане поетапно, за да няма сътресения на българския пазар", подчерта министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Щ'о?
преди 5 месеца
Щом може да действа в подкрепа на Посолството, значи не му пречи да подкрепя и Путин. Така и така работи за чужди интереси и лична материална облага.......Ако келепирът (като основна евроатлантическа ценност) изисква, ще " действа и в подкрепа на Путин". Случаят с дерогацията е точно такъв. Сигнализирай за неуместен коментар