Денков защити военния министър: Няма основание за оставка на Тагарев

06.10.2023 | 21:50 Редактор: Тодор Петров
Денков защити военния министър: Няма основание за оставка на Тагарев

Премиерът Николай Денков не вижда причини да се иска оставката на Тодор Тагарев и отдава атаките към военния министър на предизборната обстановка.

"В момента министър Тагарев си върши работата като военен министър. Да, понякога е малко по-остър в изказа, но това не е основание за оставка" заяви Денков, който участва на срещата на Европейския съвет в Гранада.

Европейският съюз (ЕС) ще се фокусира върху охраната на външните си граници и ще работи по-активно с държавите, от които идват нелегалните мигранти. Около тези намерения са се обединили днес участниците в неформалното заседание на Европейския съвет в испанския град Гранада.

Разширяването на ЕС също е било тема на разговор между лидерите на Съюза. България подкрепя присъединяването на Западните Балкани.

"Ясно е, че тези държави имат бъдеще в Европейския съюз и ако не бъде ясно показано как то да се реализира, те могат да търсят друг път на развитие. Никой няма полза от това", каза министър-председателят. 

По думите на Денков страната ни продължава да очаква Северна Македония да изпълни ангажиментите, поети към ЕС през 2022 г. - основният от тях е включването на българите като държавотворен народ в Конституцията на страната.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 6 месеца
Всички виждат основание за оставката на Тагарев- чужд аге@$, опасен за националната сигурност. Денков не е по-различен. Сигнализирай за неуместен коментар