Борисов: Слушах Тагарев и съм възмутен, не му прави чест

"Не ми харесва това, че закони се изменят по няколко пъти", коментира лидерът на ГЕРБ

06.10.2023 | 10:36 Редактор: Толя Стоянова

Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политикаТова каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Гордостта ми блика отвсякъде. В нашето споразумение е записано, че при ротацията всеки министър минава на оценка. Още днес може да разберат какво е да управляват без нас. Не ми харесва това, че закони се изменят по няколко пъти. Надявам се, че след ротацията държавата ще е в по-добро финансово състояние. Слушах министър Тагарев и съм много възмутен от това, което каза той. Не му прави чест", заяви Борисов по повод проекта за Страйкърите.

"Това за мен са съществените неща. Видях напрежението в обществото - затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе", каза Борисов.

"Няма как да действаме под такъв график, че само и само след две седмици при посещението на Тагарев в САЩ да се снима с подписването", добави Христо Гаджев от ГЕРБ - СДС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Г-н експремиер, не забравяйте (това го има написано и в C-V- то на Т.Тодор Тагарев в медиите), че той е удостоен с научното звание професор по информатика и кибернетика от СНС в БАН. Ясно е, че лицето Т.Тагарев е защитил докторат във Военно-въздушната академия Жуковски, но нерде поддръжка на самолети МИГ и ТУ от 80-те години на 20-ия век, нерде кибернетика, нерде информатика. Струва си да се провери как г-н Тагарев е станал професор по тези две доста различни от военната специалност на г-н минис Сигнализирай за неуместен коментар