Видни лица от БСП предпочитат предсрочни избори

Според Петър Мутафчиев партията трябва да представи своята визия към нова България на възхода

26.07.2022 | 17:48 Редактор: Теодора Патронова

На осмия ден, след като БСП получи третия мандат - вече на финалната права. Левицата решава - ще върне ли празна папката на президента, или ще предложи кандидат за премиер. 

След вчерашното Изпълнително бюро на левицата, председателят на правната група на партията Георги Свиленски обяви, че ще предложи на Националния съвет два варианта за мандата с хоризонт петък.

До този момент няма никаква яснота какви ще са действията на левицата.

Преди началото на пленума някои от социалистите заявиха, че ще е най-добре БСП да отиде на нови предсрочни парламентарни избори.

“На 30-ти на Бузлуджа БСП трябва да обяви курс към предсрочните избори, да представи своята визия към нова България на възхода и да вървим към избори. Изчерпани са повечето възможности и дори и да се създаде правителство, то няма да бъде стабилно”, изтъкна Петър Мутафчиев.

"Мандатът трябва да бъде върнат във момента, в който се разбере дали ще има правителство или не", коментира Иван Таков. 

Според неофициална информация, лидерът на партията Корнелия Нинова е предложила на пленума да внесат законопроект в парламента от 79 точки, ако той намери парламентарно мнозинство, то от левицата ще предложат Асен Василев за кандидат за премиер. 

Темата за предсрочните избори коментира и съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Всяка една политическа партия трябва да е готова всеки един момент за избори. Ще заявим позиции, когато видим кандидата за премиер", каза той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК