Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафиотите!

Още имам капка надежда, че има депутати, които се борят със страха си и знаят кое е правилното нещо, заяви премиерът

16.06.2022 | 20:28 Редактор: Елеонора Танева
Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафиотите!

Премиерът Кирил Петков, депутати и министри от "Продължаваме промяната", БСП и ДБ излязоха пред сградата на Народното събрание. Всички те се поклониха пред протестиращите, които изразиха подкрепата си за управляващите. 

"Това е малка стъпка по пътя към истинската победа. Ще си завоюваме обратно държавата. Докато сме тук, прави няма да дадем България на тези мафиоти. Промяната дойде, не могат да ни върнат обратно. Ние сме заедно, няма къде да ходят. България има целия шанс да бъде нормална, европейска, цивилизована страна. Няма да сме само ние или само вие, заедно можем да го направим", заяви премиерът към поддръжниците на правителството.

Петков е убеден, че вотът на недоверие няма няма да мине. 

"Този вот на недоверие да не ви разочарова, това е стъпка, която ще минем и преминем", добави Петков.

И посочи, че все още има надежда да привлекат депутати на своя страна. 

"Независимо от договорките, хората отвън са с нас. Тези, които са вътре, са временно вътре. Това, което няма да е временно вътре, е тези хора отвън. Не ни е страх от избори, аз още имам капка надежда, че има депутати, които се борят със страха си и знаят кое е правилното нещо, което трябва да се направят. Ако не ги намерим, отиваме на избори", каза още премиерът.

Министър-председателят добави, че ситуацията е извела на светло задкулисните играчи.

"Успяхме да спечелим изборите, тези хора ни вкараха в задкулисие. На следващата стъпка това задкулисие ще бъде отрязано. Ще влезем в контрола на държавата, така че да работи за всички нас", допълни Петков.

Финансовият министър Асен Василев сподели на жълтите павета, че протестиращите му дават вяра, надежда и сигурност, че ще си отвоюват държавата обратно. 

"Искам да живеем в нормална държава, без кюлчета и без парите на хората да се крадат, а да отиват там, където трябва - за пенсии, образование, здравеопазване", каза Василев.

Вече бившият председател на парламента Никола Минчев се просълзи, докато хората скандираха името му пред сградата на НС.

"Не очаквах такава подкрепа", каза той.

А министърът на икономиката Корнелия Нинова сподели пред Bulgaria ON AIR усещането си, че вотът на недоверие няма да мине. Вицепремиерът коментира също, че днешното гласуване на отстраняването на Никола Минчев е знак за нова коалиция.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
оставка
преди 1 година
България отдавна е държава на мафията. Вие не направихте нищо това да се промени! Нито един следствен нито един осъден, нито един в затвора! Освен това, вие вие предадохте държавата на външно управление - искания от Украйна, искания от Макрон, искания от америка... Вие продадохте интересите на страната на чужди интереси! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
малиии
преди 1 година
Тия протестират за още по-високи цени ли!? Май са доста богати протестиращите, май...А може би протестират за още половин година правене на нищо или правене на всичко за други държави, но не и за нашата. Сигнализирай за неуместен коментар