Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Петър Мутафчиев: Вече никой не може да си играе със съдбата на гражданите

Антикорупционната политическа битка ще продължи, смята бившият министър на транспорта

16.06.2022 | 20:31 Редактор: Тодор Петров

Бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев вижда демонстрация на сила от страна на новото мнозинство в НС след гласуваната оставка на Никола Минчев като председател на парламента.

"Това мнозинство трябва да подготви своя визия за политика. В противен случай трябва да се върви към избори. Няма да се получи парламент, който да бъде много по-различен. Намираме се в много тежка криза на политическата система. Знакът на антикорупционната политическа битка ще продължи. Най-важното е ще успее ли парламентът да оформи мнозинство около това управление", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

Според него от 10 години е традиция българските граждани да търсят този, който ще дойде с нещо ново и ще помогне за по-добър живот.

"БСП беше си поставила ясни цели, че ще се спре основно на социалните приоритети и в тази насока работеше добре. Големият проблем беше самото коалиционно споразумение", каза още Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му протестът пред парламента тази вечер показва, че обществото не иска да се връща старата система на управление и никакви схеми между партии и лидери не могат да върнат нещата назад. 

Мутафчиев добави, че правителството дава заявка за готовност да продължи управлението си, но е трудно с протести да се задържи една власт. Разчита се на още отцепници, отбеляза гостът на Ганиела Ангелова.

"Абсурдни са твърденията: Ще подкрепим социалната част на бюджета, но няма да подкрепим останалата част. Няма как да стане, това са свързани политики. Спекулират, но хората го разбират и затова са отвън. Вече никой не може да си играе със съдбата на българските граждани. Прожекторите станаха много силни и зад кулисите", подчерта Петър Мутафчиев.

На България ѝ е необходима промяна на бюджета, съгласие и стабилност, категоричен бе той.

Мутафчиев не смята, че РСМ е основният проблем в коалицията. Според него това е скандалът с парите за пътищата в страната. Трябва да се помогне на превозвачите, но и държавата да е доволна, изрази мнението си Мутафчиев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК