"Мафията вън" пред НС: Блокираха жълтите павета в подкрепа на Минчев и Петков

Хората настояват Никола Минчев да бъде върнат като председател на парламента

16.06.2022 | 18:49 Редактор: Тодор Петров

Пред Народното събрание се провежда протест в подкрепа на вече бившия председател на парламента Никола Минчев и правителството на премиера Кирил Петков. Хората обградиха сградата на Народното събрание от всички страни.

Хората са категорични, че вотът в пленарната зала днес е следствие от действията на мафията. Според тях има нова четворна коалиция, изразяваща се в лицето на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане".

Движението по бул. "Цар Освободител" беше блокирано, тъй като в един момент хората рязко тръгнаха към сградата на парламента. Разположение са полицейски сили между протестиращите и сградата на НС, където продължават дебатите по актуализацията на бюджета. Събралото се множество скандира "Мафията вън" и "Аз подкрепям Никола".

Хората настояват Никола Минчев да бъде върнат като председател на Народното събрание. Протестиращите в подкрепа на Минчев и кабинета "Петков" смятат, че настоящото правителство е единственото, което в последните години е започнало истински промени в страната.

Министри и депутати излязоха при протестиращите, за да разговарят с тях. Те обаче поискаха Тошко Йорданов също да излезе от сградата на парламента. Мафията си върна властта - това са казали депутатите на протестиращите хора.

По-късно Тошко Йорданов излезе пред протестиращите, но към него полетя канонада от предмети и той бе принуден набързо да се прибере обратно в сградата на парламента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК