Василев: Най-бедни са краищата с избиратели на ДПС, а най-богати са членовете на ДПС

Обществото ще иска по площадите промяната всеки ден, докато тя не се случи, заяви вицепремиерът

16.06.2022 | 12:43 Редактор: Тодор Петров

Вицепремиерът Асен Василев отрече премиерът Кирил Петков да е призовавал за етническо противопоставяне, както твърди лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава независимо от тяхната етническа принадлежност. 32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но за сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим срещу хората, които гласуват за вас, а срещу хората, чийто банкови сметки вие пълните с начините си на управление, със задкулисните сделки", заяви Василев.

Финансовият министър настоя, че това е началото на една промяна, която българското общество поиска и която ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи.

"Независимо от опитите да се сформират безпринципни мнозинства, които имат за цел само едно – да продължат всички схеми, които ние започнахме да спираме. Това е в основата на вашето мнозинство и знам, че много ви пречим, ще продължим да ви пречим. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички средства на парламентаризма", каза още Василев.

"Казвате, че най-добрата антикризисна мярка ще е оставката на правителството, но ще най-добрата мярка за кюлчетата, защото са в криза. Tолкова дълбока криза, че вие сте готови да се прегърнете с "Възраждане", че да свалите това правителство. Толкова е дълбока кризата за хората, които ви дърпат конците и си седят в Сараите и оттам се опитват да управляват държавата", обърна се министър Василев към Карадайъ.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Вижте повече по темата във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бедност
преди 1 година
Да, Асене. Вие се борите да не пълните сметките на едни хора, но ги пълните на други! Моделът е същия! Нищо не се променя! Един читав конкурс няма проведен! И един осъден няма! Къде са 9-те милиарда, раздадени през декември? Къде ще отидат и тези "помощи за бизнеса", предложени в новия бюджет? Защо най-много увеличавате най-високите пенсии? Какви са тези пенсии 3400 лв? Колко хора ще ги получават и каква категория са те? Банкери? Политици? Мафиоти? Сигнализирай за неуместен коментар