Балабанов: Подложени сме на натиск, а мутрата Радостин Василев заплашва депутат

"Днес е един прекрасен ден, защото видяхме едни хора, които доказаха, че са предатели", заяви той

13.06.2022 | 19:12 Редактор: Искра Ангелова
Балабанов: Подложени сме на натиск, а мутрата Радостин Василев заплашва депутат

Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора - заставаме пред вас с лицата си. Ние няма какво да крием. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов на пресконференция на партията.

"Слушах пламенно слово на г-н Радостин Василев, но в момента на едната везна в публичното пространство стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние, които ще коментираме само и единствено фактите и истината. В този момент сме подложени на натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев използва и изгуби вашето време, за да говори всевъзможни измислици", допълни народният представител.

Тошко Йорданов пък пусна запис на разговор, за който твърди, че е между депутата Христина Иванова и Радостин Василев: "Христина Иванова от Плевен не стои до Радостин Василев в момента. Тя, отказвайки да отиде там, мутрата Василев ѝ се обажда и чуйте сами: "Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш", казва Радостин Василев на Христина Иванова. Ти оставаш никъде", добави Йорданов.

"Доволен съм, че душевен отпадък като този вече не е при нас и организира със себе си още няколко подобни. Това е прекрасно за нашата партия. Чухте, че е имал среща с Кирил Петков в неговия апартамент. Моралът на г-н Петков е както разбирането му за Конституцията - никакъв", отсече Тошко Йорданов.

Ива Митева, която е юрист, обяви, че записът е доказателство за няколко престъпления и се надява да има реакция по него.

"Премиерът си позволява да управлява еднолично. Цялата завера между Радостин Василев и другите неизвестни депутати, е всъщност идея, свързана с пари, подкупи и обещания за постове. Виждате как се държи Радостин Василев - чрез натиск да пращаме хора, да си пишеш молбата за напускане от НС. Кой си ти, да изпращаш мутри, с които да притискаш наши хора, на цената да си министър на спорта, да си с мръсни пари в джоба, защото така ти е обещал Петков и Василев. Ако ние не бяхме направили ходовете през последните дни, държавата е пред фалит", подчерта Балабанов.

"Предателството на българската история тежи независимо дали е написана на салфетка или е в документ с гриф строго секретно. Петков води няколко месеца политика да предаде България. Каня Петков на детектор на лъжата, за да видят всички как изглежда предателството на интересите на България", лаконичен бе Балабанов.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Багажа на този е лек и тънък като миши черва.Бележки,записи,интриги,много предателство събрано на едно място в една кратуна.Идват избори.Когато останеш зад борда,никой няма да те има за цял човек. Сигнализирай за неуместен коментар