Депутати от ИТН: Нищо не сме искали от партията, тя функционираше трудно

"Когато трябваше да се водят коалиционни преговори за съставяне на правителство, ние не знаехме нищо", подчерта Атанасов

13.06.2022 | 18:58 Редактор: Ваня Кузманова

Георги Георгиев заяви, че нищо не е искал от партията. Офисът в Плевен е направен със средства на членовете на партията, Трифонов не пожела да присъства на откриването на офисите. "Аз изтеглих доверието си от Караджов още през февруари", добави Георгиев.

Иво Атанасов каза, че за него днес е един от най-тежките дни. 

"Аз не съм политик, не съм членувал в никоя партия досега. Вярвах в "Има такъв народ", в каузата, за мен това беше кауза. Целта беше смяна на порочния модел ГЕРБ. "Има такъв народ" трудно функционираше и това не е само мнение. Тази партия е лидерска, на нас ни беше ясно, но ние сме приели устав, който беше потъпкван от ръководството на партията", допълни Атанасов. 

"Решението ми за напускане на партията не е плод на емоция, аз това съм го решил веднага след Нова година. Казах ще остана в парламента, за да изпълним това, което сме обещали на гражданите. Нещата в политическа група в последния парламент на нас не ни се казваше нищо. След изборите, когато трябваше да се водят коалиционни преговори за съставяне на правителство, ние, които бяхме избрани, не знаехме нищо", подчерта Атанасов.

На нас ни беше казано: вие не разбрахте ли, че "Има такъв народ" не сте вие, "Има такъв народ" е Слави Трифонов, каза още Иво Атанасов. 

Имали сме въпроси към Тошко Йорданов. Той беше неговия пощенски гълъб. Идваше и "дългият каза това, онова". Дългият казала на ниския. Казваше - това не е ваша работа, не питайте, това не ви интересува вас. Беше ни казано: "Вие не можахте ли да разберете, че ИТН не сте вие. ИТН е Слави Трифонов." Казвах, че хората имат въпроси. Предлагах да излезе Националния съвет, хората негодуваха, че мълчим. Казах го пред цялата ПГ, Тошко го нямаше, той в такива ситуации не седи, подчерта Иво Атанасов. Йорданов му казал, че структурите не ги интересуват.

"Знаете ли къде ни прати? Там, откъдето сме излезнали. Той го каза по-грубо. Това е огромна болка. На откриването на офиса във Видин, аз погребах майка си. Това е отношението. Това е унижение към тези хора.

Сега се опитват тези и ГЕРБ и всички техни придворни да бъдат върнати. Установявам, че ние се явяваме като инструмент за постигане на цели на хора, които не сме виждали. Нещата са грозни", категоричен бе Атанасов.

Единствено съжалявам, че като председател на арбитражно-контролната комисия не я свиках, за да изключим Тошко Йорданов от партията, призна той. Атанасов подчерта, че постът във Facebook на Трифонов е унизителен и увери, че никога не се е продавал за постове и пари.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК