Интригата се заплита - ще привлече ли "Продължаваме промяната" депутати и с какво?

Ключово за стабилността на управлението ще бъде гласуването на актуализацията на бюджета

13.06.2022 | 17:46 Редактор: Елеонора Танева

Политическата интрига се заплита, след като се оказа, че депутати на Слави Трифонов ще се прелеят към "Продължаваме промяната". Мнозинството в пленарната зала може отново да бъде осигурено. Според депутата от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев управляващите са намерили част от нужните 12 депутати за 121 гласа "за" подкрепа за гласуване. От най-голямата партия във властта убеждавали депутати, но не с пари.

"Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България. Хора с любимата ни дума "топките" да си кажат срещу "Капитан Андреево". Ние се изправяме срещу мафията, не на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили, а срещу мафията и на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев.

Подкрепа за властта идвала срещу пари или постове, намекна лидерът на ИТН Слави Трифонов. Той отправи критики към отцепилите се депутати от партията му. 

"Предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях. В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели", написа Трифонов в профила си във Facebook.

А президентът Румен Радев призова за разум и за действия в подкрепа на обществото. СХ: РУМЕН РАДЕВ, ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ 

"Очаквам и правителството, и народните представители докато решават въпросите за собственото си политическо бъдеще да не забравят огромната си отговорност към гражданите и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, със социалната и икономическата криза", каза държавният глава.

Това обаче зависи от актуализацията на бюджета, която ще бъде разгледана в парламента на първо четене тази седмица. Гласуването ще е ключово за стабилността на управлението.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК