Радостин Василев: Слави ме хвърли срещу мафията, бяхме подложени на натиск

"Решението на Трифонов за изтегляне на министрите не е координирано с никого", заяви той

13.06.2022 | 18:22 Редактор: Ваня Кузманова

"България е по-важна от задкулисните интереси на група лица, които владеят вероятно нашия лидер. Ще напусна "Има такъв народ" с огромна тъга, защото в последните 2 години вложих цялата си енергия, сила, воля и значителни средства, за да изграждам структурите на тази партия. Мафията пробива в "Има такъв народ", заяви министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

Василев представи колегите си от "Има такъв народ", които ще напуснат партията и парламентарната група. Това са проф. Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков, общински координатор на Плевен, Светлин Стоянов, областен координатор на Русе.

"Поведението на Трифонов като едноличен собственик доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата. Решението на Трифонов за изтегляне на министрите не е координирано с никого. Вчера той два пъти излъга, че това е споделяно с политическата група", коментира Василев.

"Аз се изправих срещу мафията. През ноември станах министър необяснимо за мен. Аз подлъгах страшно много хора. Зарязах си семейството, почти си унищожих адвокатската практика за каузата, защитавах навсякъде Слави Трифонов. Направих кръстоносен поход в последните 6 месеца срещу мафията в спорта и Слави Трифонов ме хвърли срещу тези хора, които той не иска да познава дори", добави Василев.

"Сега ще ни изкарат предатели, че сме купени, добави той. Каня Тошко Йорданов те да кажат дали получават финансови облаги във връзка с ангажименти към структури от МРРБ. Всъщност заради това министерство пада държавата. Принципите на "Има такъв народ" не може да се нарушават дори от Слави Трифонов. Бяхме подложени на жесток натиск в последните дни", подчерта министърът в оставка.

"Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати, той не ги познава, той познава петима души. Той не е дошъл две години да види офиса в родния му град Плевен, коментира Василев. ИТН е бизнес проект, не е парламентарен проект. За да се откраднат едни средства от едни фирми, Трифонов изтегли министри. РСМ е измислена причина използвана за повод", категоричен е Василев.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
нова мафия
преди 1 година
За 30 сребърника продадоха партията и избирателите си.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Надя
преди 1 година
Слави, защо не рева, когато приемаше парите на Мултигруп, когато направи офшорките си, за да не плащаш данъци в страната...Защо не направи поне опит да сформираш правителство, когато беше първа сила...Голям шоумен и мениджър си, но като политик си просто голяма нула...Сега сещаш ли се, че винаги парица е царица....И да знаеш, че не съм фен нито на Киро, нито на Асен...Опитваш се да бъдеш сив кардинал като като едни други двама лидери...на които също не съм фен, особено на единия Сигнализирай за неуместен коментар