Ицо Хазарта пусна бомбата в големия ден за кабинета "Петков"

ДПС и ГЕРБ твърда опозиция още преди гласуването на редовното правителство

13.12.2021 | 18:50 Редактор: Елеонора Танева

Нямаше изненади в коментарите в подкрепа или против кабинета "Петков". Изненадващо обаче беше признанието на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, че е получил шокиращото предупреждение. Рап звездата заяви това в реч от парламентарната трибуна.

"Получих едно много недвусмислено послание, че ако продължа да ги подкрепям, ще загубя най-ценното нещо, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че то е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор. Аз вярвам в него и съм убеден, че той ще работи за България", заяви Петров. 

Народът иска промяна, не подмяна, зави лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ преди гласуването на проектокабинета "Петков".

"Трябва да осъдим погазването на Конституцията и законите на страната. Да осъдим полицейщината и да застанем под истинското знаме на демокрацията и държавността. Нека да защитим демокрацията и държавността днес, за да сме спокойни за бъдещето на нашите деца утре", каза Карадайъ.

"Лозунгът ви е за нулева толерантност към корупцията. Пожелавам го да стане, но така започнаха пътя си Бойко Борисов и ГЕРБ. ГЕРБ дойде на власт с изключително агресивна медийна кампания, вие също. Ще ви повярваме тогава, когато видим реални дела", добави зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова не пропусна да припомни за грешките на отминалото управление.

"В продължение на 5 години ни прекарахте през огън и вода. Издържахме като опозиция и не се предадохме, не се и продадохме. С нищо не можете да ни изненадате вече. Чували сме още по-силни думи за БСП от тази трибуна. Помните ли, че като управляващи и държащи цялата власт в България, веднъж просто решихте, че трябва да ни изпратите в Сибир?", припомни Нинова.

По време на дебата по избора на кабинета "Петков" в парламента Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че спояващ елемент на коалицията "Петков" е омразата.

"Обещахте всичко на българите и това е грешка. Когато обещаеш всичко, от теб ще искат два пъти повече. Вашата самоувереност е впечатляваща, но няма човек, който във всичко е прав", заяви Томислав Дончев.

Христо Иванов от "Демократична България" подчерта нуждата от съдебна реформа и отново настоя за оставката на главния прокурор. СИНХРОН: Христо Иванов - 

"Освободете България от себе си, освободете българското общество от себе си", призова той. И допълни, че след това българските прокурори ще могат да направят промяната в модела сами. А Депутатът от "Продължаваме промяната" Велико Минков заяви, че напуска Народното събрание в деня, в който беше гласуван новият кабинет. Мотивите за напускането му били в по-голямата си степен лични.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК