Нинова благодари на Петков и Василев за обединението на 4 партии в коалиция

Приемаме участието си в коалицията като социален гарант за грижата за хората, заяви лидерът на БСП в оставка

13.12.2021 | 14:55 Редактор: Теодора Патронова
Нинова благодари на Петков и Василев за обединението на 4 партии в коалиция

Разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП в оставка и кандидат за вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на дебата по избора на министър-председател и редовен кабинет.

"Водени от разбирането, че в момента България е изправена поне пред три кризи, водени от разбирането, че имате нужда от подкрепата на държавата, от стабилност в България и сигурност във вашите семейства, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство и стабилно мнозинство в парламента. Те трябва да започнат истинската промяна на досегашния модел на управление", подчерта Нинова.

"Днес с нови и по-слаби определения няма как да засегнете българските социалисти. Искам да поздравя господата Петков и Василев за усилията, които положиха", каза още тя. По думите ѝ те са положили усилия, търпение и разум, за да съберат четири партии, предаде "Фокус".

"Благодаря на другите коалиционни партньори за това, че се вслушаха в нас и приеха необходимостите на деня, необходимостите на следващите 100 дни, необходимостите на следващите 4, а защо не и повече за България и българския народ", заяви още Корнелия Нинова.

Тя посочи, че БСП приема своето участие като социален гарант за грижа за хората.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК