ГЕРБ с остра атака срещу Радев и служебните правителства

"Вашият План за възстановяване е направен на кайма, а пари няма", скочи Десислава Атанасова

13.12.2021 | 14:48 Редактор: Здравко Черкезов
ГЕРБ с остра атака срещу Радев и служебните правителства

ГЕРБ направи своята оценка на двете служебни правителства, които управляваха в последните 7 месеца.

"Стана ясно, че президентът дълбоко не разбира нито ролята на президентската институция, нито работата на служебното правителство в рамките на политическата криза", отсече председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя припомни, че Радев постави три основни задачи на назначените от него правителства  - да се справят с Ковид кризата, да проведат избори, да подготвят Плана за възстановяване.

"Имаше и заявки за ръст на чуждите инвестиции, за държавност и просперитет, но вместо това двата служебни кабинета сътвориха безпрецедентен хаос и удължиха политическата криза", каза Атанасова.

Според нея служебните правителства са се провалили в най-важната задача – съхраняването на живота и здравето на хората по време на пандемията.

Обявихте План за действие, който беше приет и изхвърлен още на следващия месец, нито една мярка от него не беше въведената и цената са хилядите загубени човешки животи“, каза тя.

Атанасова обвини кабинетите за провала при ваксинацията.

"Проведохте избори, които бяха с рекордно ниска избирателна активност. Приложихте репресия и полицейски прийоми, а това доведе до рушене на доверието в партии и на демокрацията“, каза още тя.

Освен това, според нея, правителствата са се провалили и при Плана за възстановяване.  

"Първо го забавихте, а след това писахте половин година нов План, но го направихте непрозрачно и загубихте милиони, които са в помощ на българите. Днес се оказва, че вашият план е направен на кайма, а пари няма", скочи още Атанасова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК