Радев: Новият парламент няма право на грешка и протакане, хората няма да простят

Народът иска отстраняване на мафията от властта, допълни президентът

22.11.2021 | 07:15 Редактор: Елеонора Танева

Кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова посрещна новината за втория мандат на "Дондуков" 2 с шумно тържество и заявката за край на корупцията и беззаконието.

С аплодисменти, цветя и вино двамата бяха посрещнати от Инициативния комитет, който издигна кандидатурата им. А президентската двойка им отвърна с благодарности за подкрепата. И направи равносметка, че България е издържала теста по демокрация.

"Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познато старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини. Въпреки режисираните скандали и положените огромни усилия хората да бъдат отблъснати от изборите дори и днес. Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата", каза президентът Радев минути след края на изборния ден.

Той допълни, че очакванията на обществото са за стабилно правителство. 

"Приключи безпрецедентен политически месец на два вида избори, които откроиха желанието на нашия народ за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняване на мафията от властта. Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на всеки, който пренебрегне това – ще бъде самоубийствено", категоричен беше Радев.

А освен партиите, време за анализ е и на "Дондуков" 2, смята вицепрезидентът.

"В личен план посвещавам тази победа на моя баща, който не е сред живите, защото той ме направи силното и смело момиче. А в в политически план, посвещавам тази победа на един голям българин, който пръв ни се довери преди 5 години – на Стефан Данаилов. Нашият слоган "С вас сме" остава наше кредо и за в бъдеще", не сдържа емоциите си Илияна Йотова.

А аплодисментите бързо преминаха в музика и танци. Първата дама Десислава Радева поведе "Дунавското хоро".

Инициативният комитет на президентската двойка отчете победата като радост и отговорност.

"Равносметката е отлична, това е ясно. Резултатът е видим, видяхме как го посрещнахме, как го празнувахме, но тук ни чака много работа. Веселата част скоро ще приключи и започваме с отговорните задачи, които стоят пред нас като общество", коментира Цветеслава Гълъбова.

"Това, което му пожелавам, е да има железни нерви и куража и силния характер, който притежава, защото няма да е лесно", добави Весела Лечева.

Тя отдаде ниската активност на втория тур на умората от поредния вот за годината и спекулациите.

"Естествено, всички говорят за ниската избирателна активност. Тук много голяма отговорност носят твърде много хора и партии, които се постараха да настроят българските граждани", каза Велислава Дърева.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК