Победителят Радев: България излиза от автокрацията, народът иска мафията извън властта

Президентът поздрави проф. Герджиков и останалите кандидати за "Дондуков" 2

21.11.2021 | 20:56 Редактор: Тодор Петров

Това е победа на взаимното ни доверие, победа на разума и единната ни вяра за законност и справедливост. България излиза от застоя и автокрацията! Излиза на пътя на развитието, свободата и демокрацията. Благодаря на всеки от вас, които излязохте да защитите вашия глас за България", заяви избраният за втори президентски мандат Румен Радев. 

"Поздравявам проф. Герджиков и всички кандидати за това, че дадоха своите идеи и своя принос с участие в тази кампания. Благодаря от сърце на всички, които подкрепиха нашата кандидатура с г-жа Йотова. Благодаря на партиите с които споделяме общи идеи за бъдещето на България", каза още президентът, който спечели безапелационна победа срещу ректора на СУ. 

"Два вида избори ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, с отстраняването на мафията от властта. Не се сбъднаха очакванията, че гражданите ще се изморят от избори. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата. Заливаха ни с режисирани новини и положиха огромни усилия да отблъснат хората от изборите", продължи държавният глава. 

По думите му България е издържала изпита по демокрация и не се е поддала на опитите да се посее етническо разделение. Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата, подчерта Радев.

Той се надява правителството да вземе отлагани с години решения. Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е историята и правата на нашите сънародници зад граница, настоя президентът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК