Антиваксърството е невидима световна война, българинът иска да се самоубие

"Такава пандемия не е имало от края на Първата световна война", каза поетът Владимир Левчев

02.11.2021 | 21:38 Редактор: Жаклина Иванова

Светът в момента е изправен пред редица кризи. Кои са най-трудните борби, които водим?

"Намираме се в безпрецедентна ситуация. В света такава пандемия не е имало от края на Първата световна война. Това е един невидим враг, не си даваме сметка, че светът е попаднал във война. През ВСВ, заедно с бомбардировките, са загинали по-малко хора у нас, отколкото от Ковид-19 за една година", сподели поетът Владимир Левчев в студиото на "Денят ON AIR".

Събеседникът обсъди и поведението на хората в обществото, които тотално отказват да спазват мерките.

"Това е самоубийство. Българският народ иска да се самоубие. "Зелените сертификати" са нещо много важно. Те трябваше да се въведат доста по -рано, много преди да започне четвъртата вълна, която е в разгара си", добави поетът.

По думите му от самото начало има последователна политика - ту локдаун, ту разпускане на всякакви мерки.

"Мерките изобщо не се спазват, хората не носят маски. Ако няма "зелени сертификати" ще има локдаун", категоричен е Левчев.

Според събеседника една от грешките, които са били допуснати по отношение на Ковид-19, е, че не са се появявали достатъчно лекари, които да осведомяват обществото.

"Има налудничави теории - за чипове, за Бил Гейтс и прочее. В социалните мрежи има всичко. Населението е свикнало да има недоверие към властта и да вярва на махленските клюки, които се носят по улицата", каза поетът пред Bulgaria ON AIR.

"Погледнах данните и видях - в Израел са починали двама души от Ковид-19 за деня, в България - над 310. В Испания - 0", посочи той.

В страните, в които имаме 70-80% ваксинирани, антиваксърите са 20-30%, изтъкна той.

"Тук имаме над 50% от хората, които не са ваксинирани и казват, че не искат да го направят. Страх ги е от ваксините повече от пандемията", уточни Левчев.

Поетът коментира и глобалното затопляне.

"Често пъти хората, които отричат съществуването на вируса, са и тези, които не вярват и на глобалното затопляне. А това са страшни проблеми пред света. Не се вижда глобалното затопляне и вирусът. А те са невидимите врагове в две световни войни, които водим в момента", убеден е събеседникът.

Левчев посочи, че се надява у нас все пак да бъде сформиран кабинет след изборите.

"Харвардските момчета" - Кирил Петков и Асен Василев, ще спечелят много гласове, а казусът с двойното гражданство на Петков няма да намали гласовете за "Продължаваме промяната", смята поетът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК