Янев: Отлагахме мерките до последния момент

Положителните стъпки ще се усетят след време, убеден е премиерът

21.10.2021 | 17:29 Редактор: Елеонора Танева

Чакахме до последния момент да обявим правилата, които подготвихме и това беше грешка, но се опитвахме в най-късен етап да вземем тези мерки. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Министерския съвет по повод въведеното изискване за "зелен сертификат". Той изрази надежда мерките, които определи като меки, да са временни, в рамките на няколко седмици и припомни, че през лятото ограничения нямаше.

Янев подчерта, че България се намира в труден момент, момент на множество изпитания, които можем да преодолеeм само с общи усилия. По думите му сме изправени пред сериозни кризи.

"Добре разбирам основанията за негативните обществени реакции и напреженията. Няма да се оправдавам, да, направихме грешки, и се опитваме да коригираме действията си, когато е необходимо, но и положителни стъпки, които ще се усетят след време", посочи той, цитиран от dnes.bg.

Янев подчерта, че българската здравна система е на границата на своя капацитет да се справи със ситуацията и да осигури грижа за нуждаещите се от болнично лечение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК