МЗ ще осигури безплатни тестове на служителите без "зелен сертификат"

До понеделник при нарушения на обектите ще бъдат издавани само предупреждения, посочи д-р Златанов

21.10.2021 | 11:38 Редактор: Жаклина Иванова
МЗ ще осигури безплатни тестове на служителите без

"Това са мерки, въвеждани за първи път в нашата страна. Обмислили сме всеки детайл много подробно. Тези, които ще трябва да ги изпълняват, в разговор с нас изложиха мнение и молба, да имат някакъв период, който да бъде гратисен, за да въведат тези мерки на обектите, които управляват", заяви здравният зам.-министър д-р Александър Златанов на брифинг.

Той информира, че са взели решение до понеделник при проверка от структурите на РЗИ-тата в тези обекти, при установяване на нередност, да се издава само предписание.

"Няма да се налагат глоби. Ако има вече някъде наложени, ще се отменят. Това е един гратисен период, в който може да се тества системата, да се нагласят някои неща, за да влезе ефективно в понеделник", уточни здравният зам.-министър.

А на тези, които не притежават "зелен сертификат", ще им бъдат предоставени безплатни антигенни тестове, за да могат по най-бързия начин да се тестват, изтъкна Златанов.

"Лице, което има право да извърши тези тестове, ще го направи. Хората които са с негативен резултат, ще отидат на работа", посочи здравният зам.-министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Не знам вече кое е правилно, но големи парадокси се получават. Сигнализирай за неуместен коментар