Алибегов към Стойчо Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

"Атаките срещу мен няма да ме уплашат", каза председателят на Българската асоциация на заведенията

20.10.2021 | 16:35 Редактор: Искра Ангелова
Алибегов към Стойчо Кацаров: Да не крие некомпетентността си зад моето име

Здравният министър Стойчо Кацаров си позволи грозна нападка по мой адрес, като цитира името ми и обяви, че протестът ми бил "по-скоро политически“! А въведените мерки били предложени от самия мен. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след днешните изявления на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров в позиция до медиите.

В нея той пише още:

Поредните грозни лъжи на Кацаров, на които съм принуден да отговоря:

На първо място, несъгласие с недомислиците, наречени "противоепидемични мерки" изразяват множество браншове, които са изправени пред фалит благодарение на тях! И всеки един от тези сектори гласно изказва недоволството си! За мен обаче е крайно учудващо защо служебен  министър говори за политически протести? Той коя точно политическа сила представлява, кой го е избирал за поста и кой е гласувал за него? Протестите ни са икономически, а не политически!

Относно неадекватните решения на министъра и опитите му да си измие ръцете за тях с мен и представляваните от мен организации, ще подчертая:

Туристическият бранш никога не е приветствал налагането на каквито и да било рестрикции. Но в условията на пандемия, при предлагането на здравни мерки, винаги сме се опитвали да представим нашите възгледи и да защитим позицията на бранша пред здравните власти. Участвали сме в преговори и сме се опитвали да въведем логика в идеите на т.нар. власт! Основен акцент в цитираното днес от министър Кацаров писмо е изречението: "Нашето мнение е, че при наличието на всички видове ваксини и тяхната достъпност, ограничение при работата на бизнеса не бива да се налага, а всеки гражданин на Република България следва да бъде отговорен за собственото си здраве и това на хората, с които контактува".

И да, съгласили сме се да направим компромис и да приемем въвеждането на зелените сертификати, но НЕ по начина, по който това е направено с издадената вчера заповед. Компромисът, който направихме с тях беше с единствената цел - да продължим все пак да работим. В крайна сметка обаче, най-важните неща, за които настоявахме, не са факт – тест за антитела не се признава като "зелен сертификат", което поставя множество наши сънародници, минали през вируса безсимптомно, в неравностойно положение. Безплатни тестове за момента НЯМА, а се оказа, че и няма да са безплатни, а всеки ще плаща сам за манипулацията по взимането им! Наложените мерки не важат за държавната администрация, а държавата е най-големият работодател в България. По този начин са дискриминирани на трудов принцип работещите в секторите, които заповедта на здравния министър удари!

Съжалявам, че битката, която аз и колегите ми водим за правата на българските граждани и спасяването на българския бизнес не се харесва на някого! Атаките срещу мен обаче няма да ме уплашат и откажат от пътя, по който съм поел. Защото за мен е важно поне да опитам да спра опитите на некомпетентни и компрометирани хора да съсипят българския бизнес, българската икономика и да отнемат правото на труд на стотици хиляди български граждани!

И няма да позволя никой да крие некомпетентността си зад моето име!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК