Борисов: Новите министри в служебния кабинет имат "черен печат" от КФН

"Излизаме на стадиона и народът ще определи кой, колко и как", заяви лидерът на ГЕРБ

22.09.2021 | 14:15 Редактор: Георги Донков

След като новият политически проект "Продължаваме промяната" избра партиите-мандатоносители, продължават и прогнозите за това кой с кого би могъл да се или да не се коалира в оставащия по-малко от месец до началото на предизборната кампания.

"Продължаваме промяната" няма да има общи листи с ДБ и ИБГНИ, но остават отворени за разговори след вота с партиите, сред които са ГЕРБ и ДПС, но при промяна в позициите им. Мнозинството десни партии са на позиция, че е нужно обединение. 

Не съм рекламен агент на новия проект, нека те да си правят рекламата оттук нататък. Важното, което трябва да се осъзнае от избирателите е, че тази дълбока политическа криза, в която сме изпаднали, може да бъде решена само чрез създаване на мнозинство в следващия парламент. И всички трябва да го осъзнаят - и новите, и старите играчи“, каза един от лидерите на "Демократична България" - Атанас Атанасов

"Хората имат надежда, че формациите на промяната този път ще са заедно, че след изборите ще има мнозинство на "почтените", че ще има правителство, че ГЕРБ и ДПС ще са далече от властта", заяви пък Мая Манолова, един от лидерите на ИБГНИ.

А преди да изберат мандатоносител от "Продължаваме промяната" провели две срещи с "Екогласност". В ефира на Bulgaria ON AIR стана ясно, че едната е била с Иван Модев - шеф на политическия кабинет на служебния образователен министър Николай Денков, а втората с Кирил Петков, но до консенсус не се е стигнало. 

"Не сме подходяща булка за тези нови кандидати за слава. Те искат да поемат цялата власт, цялото управление на партията. Те са готови да финансират кампанията, да издържат партията, но ще става така, както те кажат“, каза тогава лидерът на "Екогластност" Емил Георгиев.  

Бившите управляващи пък настояват за редовен кабинет след вота. 

С нас, без нас, няма значение. Поне някой да излиза и да носи отговорност. Сега най-успешните министри ги няма. Другите, на тяхно място, имат "черен печат" от КФН, когато са били прокуристи. Почтена работа. Сега излизаме заедно на стадиона и народът ще определи кой, колко и как. Това е почтена постъпка. Да излязат, да се заявят - с имената си, с програмата си", каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Очакваше се, че в града под тепетата бившият премиер ще обяви кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. Той обаче не съобщи имена. А на спекулациите, че Елен Герджиков може да е кандидат-президентът на партията, отговори само, че самият той е поискал председателят на Столичния общински съвет да напусне поста си. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК