Журналист: Не изключвайте прегръдката между ГЕРБ и ДПС

Повече политически сили искат редовни избори през март, смята Илхан Андай

01.09.2020 | 14:07 Редактор: Тодор Петров

Прогнозите за политическата обстановка у нас през следващите дни са от оставка на кабинета до успех със събирането на заветните 120 подписа, с които да започне процедурата за промени в Конституцията. 

На този фон, за решението на ДПС да не подкрепи проекта на ГЕРБ не бива да се правят крайни заключения, твърди журналистът Илхан Андай. 

"Не бива все още да изключваме прегръдката на ДПС и ГЕРБ, защото от всичките новогодишни речи на Ахмед Доган в последните години, основният момент е желанието да се състави правителство на националното спасение", смята Андай.

Според него повечето от политическите сили искат редовни избори през март, включително и ДПС.

"По-скоро е нещо като умно влизане в релсите, които водят към по-доброто място на политическото пространство", посочи журналистът пред Bulgaria ON AIR.

За сметка на това, според проучването на "Сова Харис", ГЕРБ губи позиции и ако изборите са сега, то близо 180 000 души, които са подкрепяли Борисов, няма да дадат гласа си за неговата партия. Въпреки че заявката на ГЕРБ е парламентът да заседава утре по ключовите въпроси за нова конституция и ВНС, все още не е ясно как ще гласуват част от депутатите.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК