"Враговете" на Борисов му отговориха след брифинга

Според политолога Атанас Стефанов тонът ще продължи да се изостря

18.06.2020 | 19:59 Редактор: Ивет Арабова

Кой стои зад снимките от спалнята на премиера и дали същият човек е пуснал аудиозаписа, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов? Според премиера снимките са компромат, а авторът им цели дестабилизация на правителството. 

"Никой скандал не носи дивиденти. Скандалите не са изненадващи. Тези скандали няма да спрат, тонът ще продължава да се изостря", коментира политологът Атанас Стефанов.

Свидетели сме на непрекъснатото роене на нови политически проекти у нас. Именно сред "новите“ Борисов видя част от враговете си. Но далеч не всички. На извънреден брифинг в сряда премиерът посочи конкретните си политически противници: Президентът Радев, БСП, доскорошната му дясна ръка - Цветан Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов, и всички "ДСБ-та по земните кълбета, които са готови да се прегърнат с всеки комунист, само да не е ГЕРБ!". 

Основният заподозрян е президентът Румен Радев, който на рождения си ден отговори на премиера. "За разлика от него, моята фантазия все пак има някакъв предел", лаконичен бе държавният глава.

Мая Манолова, чийто похвати се коментират още от времето на Костинбродската афера, продължава да е в списъка на Борисов. "Страх ли ви е, господин Борисов? Ние не сме ви агитка, ние не сме зрители и това не е мач, а държавата, която управлявате в последните 10 години?", отговори Манолова във видео.

Сред новите врагове на премиера се нарежда и телевизионният водещ Слави Трифонов. "Tа, на тази така наречена "пресконференция" министър-председателят ме посочи като враг, който иска да разруши неговото управление. Виж ти, това го казва човекът, на чието подчинение са МВР, ДАНС, армията, службите и почти всички медии. Че как мога аз и по какъв начин да разруша подобно бетонирано, диктаторско управление?", написа водещият в страницата си във Facebook.

Почетно място в класацията заема бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, който вчера напусна партията с думите: "Оттук нататък предателство от моя страна би било само едно - ако остана член на ГЕРБ. Това вече не е партията, с която дълги години бях свързван".

Очаквано, Борисов видя враг и в лицето на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, който от Дубай всеки ден прави разкрития и отправя поздрав към определени представители на политическия елит с #Бъдете здрави. Последното му послание гласи: "Ще го търпим ли още? Да си върнем България. #БъдетеСмели".

Според политически наблюдатели, атаката е добре подготвена, а моментът не е случаен. Борисов смята, че опонентите му са притеснени от добрите резултати на правителството след четири години управление. Той посочи, че доверието към ГЕРБ не е спаднало, а напротив - расте.

Вижте повече в репортажа на Десислава Атанасова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
балтов чарк
преди 3 години
така наречената ,,жертва,, си иска пространството, ха-ха... да се обади на цвъ. цвъ. той разбира от тези неща, пък и старата любов ръжда не хваща. на едно хоро играха, една *** слушаха, едно тесто месеха и сега хоп - единия го хвана срам. а тоя /дето го е срам/ малко е закъснял да си търси съвестта на същото поприще със същия сорат, само че с нова абревиатура. неговата ,,пура,, сигурно е в джоба до кибритчето с часовников брояч. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Как ще са снимани с дрон, след като се вижда, че е снимано отвътре, от стаята? Дрона нали през прозореца щеше да снима? Сигнализирай за неуместен коментар