Радев: Снимката със спящия Борисов означава риск за живота му

"Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО", заяви той

18.06.2020 | 11:20 Редактор: Искра Ангелова

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да слага пачки. В момента има нелеп сценарий да се прави опит да се отклони вниманието дали тези снимки са постановка и дали записът е монтаж. Това заяви президентът Румен Радев в Перник в отговор на премиера Бойко Борисов, който обяви, че Радев го наблюдава с дрон.

Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО, чиято работа е да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират.

"В момента, в който ми показаха тези снимки, се свързах с екипа на НСО, за да направят проверка. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си", допълни държавният глава.

Той допълни, че снимката на Борисов, на която се вижда как спи, е най-смущаваща. "Тази снимка е най-тревожна, защото това означава риск за живота на министър- председателя. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо", категоричен е Радев.

"Управлявал съм самолети, управлявал съм и дронове", коментира президентът.

За изтеклия запис преди няколко дни президентът заяви, че прокуратурата е длъжна да направи проверка на автентичността му.

"Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов", смята държавният глава.

В отговор на въпрос Радев каза още, че не определя нито дали ще има предсрочни избори, нито служебно правителство. "Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет", коментира той.

Президентът каза, че ще наложи частично вето на промените в Закона за МВР.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Видя се, че и охраната на най-високо ниво е слаба ракия...те не могат себе си да опазят камоли държавата..Бог да ни пази с тези управници... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Какво се прави на умряла лисица пък този? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Добре го е казал. Точно така. Сигнализирай за неуместен коментар