Радев: Къде се харчат парите ни? Борисов да провери аудиозаписа

Президентът разкритикува създаването на структура, дублираща дейността на НСО

16.06.2020 | 11:50 Редактор: Тодор Петров

Всяко решение в сферата на национална сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона, ще го обявя в указания от Конституцията срок. Това заяви държавният глава Румен Радев по повод промените в Закона за МВР и създаването на структура, която дублира дейността на Националната служба за охрана.

"Този закон трябва да потвърди, че отговаря на критериите, които изброих. Според мен той не отговаря. Това не е удар към мен, а към държавността", посочи още президентът пред журналисти на полигона в Доброславци, където наблюдава тренировка на НСО.

"Поздравявам служителите на НСО за това, че с чест, всеотдайност и висок професионализъм изпълняват своите задължения", каза държавният глава. 

Сред елементите на подготовката са отработване на основни тактически действия на екипите за охрана, защита от атаки и оказване на първа медицинска помощ, съобщиха от пресслужбата на президента.

Президентът коментира и подкрепата за "Първа инвестиционна банка" от страна на държавата. По думите му дори най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение.

"Особено когато държавата налива наши пари в частна банка, без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това. Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари. Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок невинаги води до трайни решения", заяви още Радев.

Държавният глава определи като "меко казано необичайно" нежеланието на премиера Бойко Борисов да се провери автентичността на излезлия аудиозапис. 

"Този запис е брутална атака срещу парламента и нашето европейско развитие. Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва да бъде установен и наказан. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства", коментира Радев.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
3 rate up comment rate down comment 2
Не разбрах
преди 3 години
Чии "ваши пари", кои сте вие ? Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 8
Илиев
преди 3 години
Когато си човек от народа и работиш за този народ,то не са ти необходими здрави лакти да си пробиваш път.Никога одобрението на българите за Р.Радев,няма да падне под 65%.Това боде очите на Борисов,затова измисля разни приоми отнемащи правомощията на действащия президент на България.Над два милиона и половина избиратели,казаха да на генералът от ВВС на армията ни! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Тези двамата няма ли да спрат да си ги мерят Сигнализирай за неуместен коментар