Сериозен международен отзвук на компроматната война срещу Борисов

Медиите обръщат внимание на факта, че на шкафчето до главата му има пистолет

18.06.2020 | 16:30 Редактор: Тодор Петров
Сериозен международен отзвук на компроматната война срещу Борисов

Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя ѝ към еврозоната, написаха чужди медии. Специално внимание е обърнато на отправените към президента Румен Радев обвинения, че шпионира Борисов с дрон, получен от Китай.

МИА коментира, че реакциите в България не стихват след публикуваните в публичното пространство снимки от обитаваната от премиера резиденция, на една от която се вижда как той спи полугол.

"Съпартийците на Борисов изразиха отвращение от постъпката, а онези на страната на Радев се питат защо изобщо някой би снимал тайно българския премиер докато спи”, пише в публикация на агенцията, цитирана от БГНЕС.

Медиите обръщат специално внимание на факта, че на шкафчето до главата на българския премиер има пистолет. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета, които изглежда, се намират в същата тази спалня.

"Евроактив" припомня, че преди седмица анонимен подател предостави на медиите запис, в който глас, подобен на този на Борисов, прави цинични коментари по отношение на друг политик, признава тормоз над компания и се подиграва с премиери на някои държави от ЕС. Изданието подчертава, че записът вероятно е направен през април 2018 г.

В коментар "Ройтерс" уточнява, че България, която е една от най-бедните страни в Европейския съюз, се надява да се присъедини към "чакалнята" на еврозоната през юли. Изданието цитира изказването на Борисов, че влизането в банковия съюз ще осигури строг надзор над паричните потоци и банките и ще постави категорично в евроатлантическата общност страната, известна като един от близките сателити на Съветския съюз.

Премиерът заяви, че атаките срещу него са вдъхновени от чужбина, като намекна, че от това печели Русия. Причината за тези атаки е, че през юли трябва да бъдат взети геополитически решения и това изнерви неговите опоненти.

"Ройтерс" подчертава, че въпреки обществения гняв заради ендемичната корупция в страната, популярността на Борисов нараства на фона на пандемията на коронавирус. България отчете сравнително ниски смъртни случаи от Ковид-19, а две неотдавнашни проучвания на общественото мнение показаха, че неговата партия води пред съперниците си. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

5
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 9 месеца
Не може България да е най-бедната страна в Европа ,след като около бащицата на нацията се намират чекмеджета милиони и златни кюлчета- затиналисме до гуша в богатство! Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 9 месеца
Май бат Бойко е прав че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 9 месеца
Май бат Бойко е прав че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Ние сме международен цирк! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
дедо гого
преди 9 месеца
не се бойте господа, у нас едни ченгета вадят компромати на други ченгета, защото само на това са научени при социализъма - компромати, подслушване, рекет и крадене. Ако се беше случила пълната лустрация и забрана за заемане на постове, сега нямаше да гледате такива трагикомични филми... Сигнализирай за неуместен коментар