България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социалист: Не пускаме компромати срещу Борисов, БСП си връща доверието

"Нормализацията в партията се връща", подчерта депутатът Николай Иванов

18.06.2020 | 10:00 Редактор: Тодор Петров

Депутатът от БСП Николай Иванов определи като абсурдна тезата, че БСП стои зад компроматите срещу премиера Бойко Борисов - скандален аудиозапис и снимки, за които се твърди, че са от спалнята на премиера. 

"Опитът да се намери начин за кризисен пиар на този аудиовизуален пик на пандемия от провали и скандали на властта, е доста смешен. Лошото е, че политическият процес в България се свежда до компромати и скандали. Желание за диалог на управляващите няма", заяви социалистът в студиото на "България сутрин".

Иванов бе категоричен, че социално-икономическата криза едва сега започва и ще влоши тотално живота на хората. По думите му диалогът за плана за възстановяване на Европа е наистина значим и не трябва да има скрупули при сядането на една маса с всички, за да се търсят най-ефикасните решения за използването на евросредствата.

Депутатът от БСП не се нае да прогнозира кой пуска компроматите срещу премиера Борисов. Според него това не е политически удар, а ниво на политика, който не отива на България като член на ЕС.

Има ли разкол в БСП?

"Основната задача на БСП е да върне доверието на хората", подчерта Иванов. Той увери, че социалистите са си поставили задача в максимално кратък срок да представят истинска алтернатива на управляващите.

"Трябва да имаме самочувствие, че голяма част от българските граждани не подкрепят това управление и подкрепят нашата партия. Трябва да покажем, че сме алтернатива с конкретни предложения за действие", настоя Николай Иванов пред Bulgaria ON AIR.

А вътрешнопартийният избор на нов председател на Националния съвет в края на септември не е драма, която ще разклати БСП, смята "червеният" депутат. Иванов вярва в постигането на консолидация в партията и не изпитва притеснения, че вътрешнопартийният избор е в началото на следващия политически сезон.

Ролята на президента Радев в избора на лидер на БСП

"Надценява се възможността за такава роля. Едва ли президентът ще си позволи да вземе отношение по един вътрешнопартиен въпрос. Това, което ще се случи в БСП, ще бъде от полза за цялото общество. Президентът би трябвало да го приеме и да бъде част от това, което ще се случва след изборите за Народно събрание", коментира още Иванов.

"Гласът на всички в партията се чува постоянно по всеки един въпрос. Нормализацията в партията се връща", подчерта той за финал.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
borka
преди 3 години
Връщате доверието в членовете ви, ама на ония от оня свят....Проказа!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Абе не пускате... Ама това, че Радев с дрон снимал Борисов вече наистина е смешно :Д Сигнализирай за неуместен коментар