Бой между ученички в Стара Загора заради лайк на снимка в Instagram

Момчето, направило клипа, също трябвало да понесе наказание

04.03.2020 | 13:21 Редактор: Ивет Арабова

Пореден случай на агресия в училище. Този път в гимназия в Стара Загора. На разпространен клип се вижда как ученичка от 10-и клас удря, блъска на земята и рита момиче от 9-и клас. Причината за свадата се оказва момче. 

Клипът с боя между двете ученички е заснет по време на междучасие преди няколко дни.  

"Оказа се, че едно от момичетата е харесало снимка в Instagram на едно момче и това е и поводът да се съберат и да се обяснят, защо е станало това. И са преминали съответно към физическа саморазправа. За кратко. Наоколо е имало и други ученици и от друга гимназия е имало ученици, успели са все пак да ги разтърват с помощта и на охраната", обясни директорът на училището Димитър Ябълкаров.

Според бащата на удряното момиче дъщеря му е травмирана след случилото се. 

"Тя не е очаквала, че ще я бият, тъй като я вика нейна позната и като вижда това нещо, тя се отдръпва, опитва се да избяга, доколкото се вижда и на клипа, но те я спъват и става боят", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR бащата на битото момиче Иван Стоянов.

Нападателката вече се е извинила и е готова да понесе наказанието си, казват родителите ѝ. Според класната ѝ ръководителка досега ученичката не е имала подобни прояви. Боят е бил прекратен от охраната в училището, като на мястото са присъствали над 10 ученици. Момчето, което е правило клипа, също трябва да понесе наказание, според инспектората по образование. 

Психолози работят с родителите и с учениците, а педагогическият съвет на училището ще определи наказанията на участниците в боя.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК