Арестуваха мъж, ударил първокласник в училище в Пещера

С децата работи психолог, обмислят допълнителна охрана в учебното заведение

13.02.2020 | 19:45 Редактор: Ивет Арабова

Полицията в Пещера задържа за хулиганство мъж, който ударил първокласник в училище. Оказало се, че той е баща на друго дете, което му се оплакало, че се спречкало със свой съученик. Тогава мъжът решил да се саморазправя със 7-годишното момче. 

"Нахлу в стаята, без да ми обръща никакво внимание, аз вече бях тук пред учениците си. Класната беше пълна с деца, около 20. Влезе, зашлеви му един шамар, аз се опитах да го успокоя", разказа началният учител Васка Лазарова.

"Крещеше и реши, че ще се обади на 112. Подаде сигнал, че детето му е с разбита глава, насинено око, а детето видимо имаше само малка лепенка на около, на челцето и се обади. След около 15 минути се отзоваха четирима полицаи, той започна да се държи агресивно и със тях", допълни директорът на училището Величка Василева.

На място пристига полиция. И така подалият сигнала Рушан Рустем се озовава в ареста. Синът му днес не е бил на училище, другото момче обаче е било в клас.  

С учениците вече работи психолог, а след инцидента в училището, в което се обучават основно деца от ромски произход, обмислят допълнителна охрана. Побойникът е задържан за 24 часа в районното поделение на полицията в Пещера. Образувано е бързо производство за хулиганство.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК