Янков: Нинова да хвърля оставка, ако лъже за броя на членската маса!

БСП не може да бъде лидерска партия, категоричен е той

01.03.2020 | 11:40 Редактор: Тодор Петров

Ако Корнелия Нинова лъже за броя на членската маса, незабавно да си подаде оставката! За това настоя депутатът от БСП Красимир Янков в предаването "Опорни хора".

"Председателят на нашата партия е функция на самата партия. Нинова и Добрев са едно. Проблемът с членската маса е много голям. Добрев каза, че са близо 84 000, според Нинова те са 43 000. Или лидерът на БСП лъже, или не знае бройката. Ако лъже - искам незабавно оставката ѝ", коментира той.

"Нинова копира Борисов, това е една от основните ѝ грешки. БСП не може да бъде лидерска партия", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Янков е на мнение, че едноличното лидерство е пагубно за БСП. Това доведе до деструкция в партията, както и до лустрация на десетки функционери с привидно благовиден предлог от "реформа", а те покриваха широк спектър на колективния модел на управление на БСП, посочи още кандидатът за лидерския пост в БСП.

"Изправям се срещу Нинова, за да върна традиционния образ на партията с колективен модел на управление", заяви категорично Красимир Янков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК