Гешев: Божков се страхува за живота си? Ще му осигурим психологическа помощ

Бизнесменът заяви, че няма намерения да се върне в България

30.01.2020 | 12:33 Редактор: Тодор Петров

Страхувам се за живота си и не мисля, че ще се върна в България. Това обяви в интервю бизнесменът Васил Божков. Все още няма информация къде се намира той. 

Издадена е и европейска заповед за неговия арест. Прокуратурата му повдигна 7 обвинения. Продължават и обиските във фирмите на бизнесмена. 

Ден след като фирмите и имотите на Васил Божков бяха претърсени, а той беше обявен за издирване, бизнесменът заяви, че се намира в балканска държава и никой от държавното обвинение не се е опитвал да се свърже с него. 

Отговорът на главния прокурор Иван Гешев не закъсня. 

"И той ли се страхува? И г-н Цветанов... Е как всички богати хора в тази държава се страхуват и са толкова страхливи милиардери? Ще направим всичко възможно, за да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ", коментира Гешев. 

Според обвинението Божков дължи на държавата над 550 млн. лева от неплатени данъци, при това само за последната година. Самият Божков обяви, че се претърсват 13 негови офиса, а съпругата му била арестувана. Той определи повдигнатите му обвинения като скалъпени и зашити с бял конец.

Бизнесменът подчерта, че е акционер, а акционерите не плащали данъци и такси. Той увери, че винаги е плащал личните си данъци и не дължи пари на държавата. 

Главният прокурор обяви, че е имал покана за разговор с друг влиятелен бизнесмен, но "не се среща с олигарси".

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова

Снимка: Lap.bg

Харесайте страница ни във Facebook ТУК