Заплита се убийството на Пейо: Иззеха смущаващ запис, Габриела и майка ѝ имат съучастници

Велико Минков благодари на родителите на убития Пеев за грижите за сина му

25.01.2024 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Заплита се жестокото убийство на Пейо Пеев. Разследващите са иззели смущаващ запис, съобщи главният секретар на МВР. 

Има и подозрения, че в престъплението са замесени и други хора, освен съпругата и тъщата на жертвата. Вече е ясно, че грижата за децата към момента е поета от родителите на покойния Пеев.

Разследването за убийството на Пейо Пеев е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Това заяви пред БНТ главният секретар на МВР Живко Коцев. Според анализите на експертите по всяка вероятност убийството е извършено на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пеев с неговата съпруга и майка ѝ.

Колата е открита в района на "Драгалевци" малко по-късно същата вечер със следи от палеж, опит за заличаване на трупа и за унищожаване на автомобила. Иззет е и видеозапис, който не е лицеприятен. 

"Предполагам, че когато г-н Пеев е отишъл на тази среща, се е страхувал, но едва ли се е страхувал, че ще бъде убит. Обаче това вече е факт. Г-н Минков също е изразявал някакви страхове. След като се случи това убийство, може би той е бил прав да се страхува", каза пред Bulgaria ON AIR адвокатът на Велико Минков - Пламен Борисов. 

А при презумпция за споделено родителство - адвокатът е категоричен, че Пейо Пеев е щял да бъде жив. Според него е необходима допълнителна законодателна реформа, която по по-бърз начин с помощта на ДНК експертиза да установява биологичната реалност, която да влиза в сила веднага и да бъде вписана в акта за раждане на детето. 

Очаква се прокуратурата да поиска постоянно "задържане под стража" за Габриела. Но дори да бъде осъдена на доживотен затвор, от килията майката може да води процеса и да го забави с няколко години, като през това време детето ще расте без своя баща.

Двете деца са настанени при бабата и дядото по бащина линия - родителите на покойния вече Пейо. А с емоционален пост в профила си във Facebook Велико Минков им благодари за грижите за сина му. 

"Тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци - които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка, Габриела. Надявам се час по-скоро да възтържествува и справедливостта чрез съда, а моят син да ми бъде поверен, като обещавам да дам всичко от себе си да израсне с по-големия си брат в живота си и да гледаме заедно безброй пъти Царя Лъв, напомняйки си, че горе от звездите ни гледа един татко лъв", гласи постът му.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.