Габриела се омъжила за удушения Пейо 3 седмици преди да роди от бивш депутат

Буквата на закона не позволява да се направи принудителен ДНК тест

23.01.2024 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова

Сагата с убийството на 44 годишния Пейо Пеев се заплита. Той беше убит от жена си и майка ѝ в столичния квартал "Драгалевци". А бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков твърди, че е баща на едно от децата на жената на покойния Пеев.

Габриела Пеева има 2 деца - на 4 месеца и на 6 години. По казуса се появява и трета страна - Велико Минков, който твърди, че е баща на едното - 4 месечния Кристиян.

"Били са правили ДНК тест още 12 гестационна седмица, когато е било времето да се реши дали да се направи аборт или не. Двамата били решили, че тя няма да прави аборт и ще го запазят. Общо взето Пейо каза абсолютни глупости, категорично няма как той да е бащата", коментира Минков.

В последния момент, преди да роди, Габриела Славова сключва брак с покойния вече Пейо Пеев.

"Основната причина, която той изтъкваше, е, че е сключил граждански брак с нея, 3 седмици преди раждането, защото му било обяснено, че по-често ще си вижда детето, иначе - няма", допълни Минков.

Юридически казусът чии са бащинските права е сложен за разрешаване, а буквата на закона не позволява да се направи принудителен ДНК тест.

"След като дойде при мен, по най-бързия начин предявихме процедурата за припознаване, още преди да се е родило детето - има такава възможност. Оказа се, че процедурата не може да бъде довършена, защото майката е сключила брак, а тя е сключила брак, за да не може този баща да се впише като баща", поясни адвокатът по семейно право Пламен Борисов.

Докато Габриела Славова е живеела с Пейо Пеев, самият той е разказвал зловещи истории на Велико Минков: "В началото на януари го бяха натровили с горещ шоколад, който го бяха принудили да изпият".

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.