Манипулация и тормоз: Жената на Пейо опитала да го отрови, тъща му - с редица заболявания

Габриела Стоева е пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си. Те обаче не са при нея

24.01.2024 | 18:41 Редактор: Толя Стоянова

Външното министерство отстрани от длъжност Красимира Трифонова, заподозряна в убийството на своя зет - Пейо Пеев. Ведомството оказва пълно съдействие на разследващите по случая, посочи Министерството на външните работи в позиция, изпратена до Bulgaria ON AIR.

Върху покойния Пейо Пеев е упражнявана манипулация и психическо насилие от страна на съпругата му Габриела и майка ѝ, смята защитата му. Около седмица преди убийството Пеев изпраща съобщение до адвокат Балджиева, в което твърди, че е бил упоен от съпругата си.

"По инициатива на Габриела са се срещнали вечерта в неделя на 7 януари, тя му е занесла две бурканчета с топъл шоколад, но за съжаление след това няма никакви спомени какво се е случило, как се е прибрал, усетил е, че му се премрежва погледът. Разказвал ми е, че не са му давали да види детето. Той имаше проблеми с комуникацията с бабата на детето по майчина линия", каза адвокат Балджиева.

Пеев търси защита, когато Велико Минков образува дело за уреждане на правата над второто дете на Габриела през миналата година.

"Пейо трябваше да признае искането на г-н Минков и говорихме за това, че трябва да поискаме назначаването на ДНК експертиза, която да установи, че Пейо не е баща на неговото дете. Даже обсъждахме възможността след приключване на делото, той да образува дело за развод, за да вкара някакъв ред в отношенията си с Габриела и да има регламент за отношенията със сина му", коментира адвокат Балджиева.

Габриела Стоева е пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си. Те обаче не са при нея.

"Децата са настанени при майката и бащата на Пейо, те са техни баба и дядо и те полагат грижа за тях", каза Балджиева.

Пред Bulgaria ON AIR говори и защитата на обвинената Красимира Трифонова - адвокат Велика Андонова.

Тя заяви, че е разговаряла само за няколко минути с обвиняемата.

"Не са ѝ давани лекарствата, които пие ежедневно, тя има няколко заболявания и отложихме срещата за утре", посочи Андонова.

В деня на убийството Габриела се срещнала с Пейо пред блока, където живее Красимира.

"Габриела е слязла при Пейо, в един момент се озовават и тримата в колата и оттам нататък не знам никакви подробности", добави адвокат Андонова.

Защитата на дъщерята не пожела да бъде снимана, но заяви, че Габриела е силно притеснена за своите деца.

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.