Прокуратурата: Тъщата на Пейо го душила от задната седалка, жена му го притискала да не слезе

Според съдебномедицински експерт мъжът е починал вследствие на удушаване

22.01.2024 | 17:26 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата: Тъщата на Пейо го душила от задната седалка, жена му го притискала да не слезе

На 20 януари Софийската градска прокуратура е привлякла като обвиняеми 33-годишна жена и 54-годишната ѝ майка за умишлено убийство на 44-годишен мъж - Пейо Пеев, съпруг на младата жена.

Разследването е образувано в условията на неотложност на 19 януари след сигнал на бащата на убития. Провежда се от Столичната дирекция на вътрешните работи под ръководството и надзора на СГП.

След проведените първоначални действия по разследване и оперативно-издирвателни мероприятия наблюдаващият прокурор е счел, че са събрани достатъчно доказателства за привличането им като обвиняеми.

Обвинението срещу двете жени е за това, че на 18.01.2024 г. около 21:20 ч. в гр. София на ул. "Елемаг" в лек автомобил в съучастие като извършители умишлено са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, докато 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на убития е настъпила вследствие на удушаване.   

Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко".

Двете обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Днес, 22.01.2024 г. наблюдаващият прокурор е внесъл в Софийския градски съд искане за вземе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двете обвиняеми.

Предстои произнасяне на съда по направеното искане.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)