Пуснаха срещу подписка шофьора, виновен за катастрофата с Ферарио Спасов

24-годишният мъж бил любител на високите скорости, засечен е да шофира с 270 км/ч

12.11.2023 | 18:34 Редактор: Вяра Димова

Войната по пътищата взе четири нови жертви. При две отделни катастрофи в събота загинаха видни спортни деятели. Дългогодишният футболен треньор Ферарио Спасов почина след като колата му беше буквално пометена от друг автомобил край Шереметя. Малко по-рано при тежък пътен инцидент загинаха волейболният треньор Стефка Великова и двама млади волейболисти.

Ферарио Спасов се е прибирал от мач от Горна Оряховица към Ловеч, в района на село Шереметя е застигнат и ударен отзад с висока скорост от 24-годишен водач с книжка от 16 месеца, с инициали Н.П. от Лясковец. Пробите за алкохол и наркотици на втория водач са отрицателни. По предварителни данни е шофирал с около 150 км в час. От МВР вчера задържаха младия шофьор, а днес го освободиха срещу най-леката мярка - "подписка"

В социалните мрежи са достъпни клипове на 24-годишният водач от които става ясно, че е любител на бързите автомобили, похвалил се е и със снимка от околовръстното шосе на Велико Търново, на която километражът показва близо 270 километра в час.

През октомври е отнесъл уличен стълб с несъобразена скорост пред полицията в Лясковец. Автомобилът, с които стана катастрофата, е собственост на мъж с прякора Бенджи, също популярен в Лясковец и Търново като любител на демонстративно шофиране с високи скорости. 

Ферарио Спасов си отиде от този свят на 61 години. Той е бивш треньор на редица отбори, сред които ЦСКА, "Литекс", "Ботев", "Етър" и други.

В същия фатален съботен ден, при друга катастрофа загина и волейболната треньорка Стефка Великова. Тя е пътувала с двама волейболисти, станали жертва на челна катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Община Плевен обяви Ден на траур в понеделник в памет на тримата загинали при тежката катастрофа.

От Българската федерация по волейбол обявиха тридневен траур заради трагедията. Волейболни клубове от цялата страна изказват съболезнования.

Заради пускането на 24-годишният мъж, участвал в катастрофата с Ферарио Спасов, изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е привикал утре наблюдаващия прокурор по делото Йордан Кожухаров, за да даде обяснения за решението си за налагане на най-леката мярка "подписка".

Вижте повече в репортажа.


1
5 rate up comment rate down comment 0
Статистика
преди 5 месеца
И този ще го изтърват, като всички предишни. Ще се завъртят едни пари.... Сигнализирай за неуместен коментар