Загуба за футбола: Ферарио Спасов е загиналият в катастрофата край Търново

Известният треньор се прибирал към дома си след мач на "Дунав" (Лом), когато станал инцидентът

12.11.2023 | 08:06 Редактор: Вяра Димова
Загуба за футбола: Ферарио Спасов е загиналият в катастрофата край Търново

Известният футболен треньор Ферарио Спасов е загиналият при автомобилната катастрофа този следобед по главен път София - Варна, в района на село Шереметя, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Спасов, който в момента е треньор на тима на "Дунав" (Лом) от Северозападната Трета лига, се е прибирал към дома си в Ловеч след мача на неговия тим в Горна Оряховица. Първоначалната информация беше, че са се ударили два леки автомобила. На място е загинал Спасов, други двама души са пострадали.

Ферарио Спасов е роден на 21 февруари 1962 година, истинска легенда на футбола в Ловеч. Като играч на местния "Осъм" има повече от 350 мача, играе за кратко и в "Спартак" (Плевен). Като треньор на "Литекс" (Ловеч) е шампион като старши треньор през 1999 година и като помощник на Димитър Димитров сезон по-рано, припомня БТА. Носител е на Купата на България през 2001 година, а също така в кариерата си е бил начело на ЦСКА, "Ботев" (Пловдив), "Берое", юношеският национален отбор на България, "Спартак" (Варна), Монтана и още много клубове. 

Съболезнования към близките!

Снимка: lap.bg


1
0 rate up comment rate down comment 0
смърт се наказва със
преди 5 месеца
коя е *** с мерцедеса ? нямам думи какви *** карат по пътищата ни ! Сигнализирай за неуместен коментар