Арестуваха шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов. Карал е със 150 км/час?

24-годишният мъж имал само няколко месеца стаж зад волана

12.11.2023 | 13:33 Редактор: Вяра Димова

Войната по пътищата взе четири нови жертви. При две отделни катастрофи в събота загинаха видни спортни деятели. Футболния треньор Ферарио Спасов е загинал при инцидент до село Шереметя великотърновско. Спортистът си отиде от този свят на 61 години. Предизвикалият катастрофата - 24-годишен мъж от Лясковец е арестуван. Той е с едва няколко месеца стаж зад волана, по предварителни данни е шофирал с около 150 км/час.

"Искам да изкажа съболезнования на близките. Ферарио Спасов беше част от нашия клуб. Той беше голям човек и треньор", каза административният директор на ФК "Етър" Страцимир Тинчев.

Волейболната треньорка Стефка Великова и двама волейболисти са станали жертва на челна катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Тя е пътувала със състезатели от отбора, който ръководи - волейболен клуб "Олимпиец".

Община Плевен обяви Ден на траур в понеделник в памет на тримата загинали при тежката катастрофа. От Българската федерация по волейбол обявиха тридневен траур заради трагедията. От Окръжната прокуратура в Ловеч съобщиха, че е образувано досъдебно производство за престъпление.