Нов брутален случай: 22-годишна била затворена с дни, бившият ѝ приятел я пребил и остригал

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи

03.08.2023 | 11:52 Редактор: Юлиан Христов
Нов брутален случай: 22-годишна била затворена с дни, бившият ѝ приятел я пребил и остригал

Нов случай на домашно насилие. 19-годишен преби и острига косата на своя бивша приятелка във Видин, с която преди време е живеел на семейна начала.

След подаден сигнал от бабата на жертвата, разследването е установило, че в периода от 30 юли до 2 август момчето е държало насила в дома си 22-годишната жена, в който период тя е била малтретирана. Жената е освидетелствана от съдебен лекар, мъжът е криминално проявен, задържан е за 72 часа.

Той нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата ѝ с ножица, съобщават от Районната прокуратура във Видин. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата.

Младежът е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10.07.2023 г. по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението, уточняват от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията.

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.