Ясно е какви ги е вършила Симона Радева минути преди и след катастрофата на Семерджиев

Подсъдимият за смъртта на две млади жени запази мълчание в съда

19.12.2022 | 17:37 Редактор: Елеонора Танева

Съдебният процес срещу Георги Семерджиев започна по същество в съдебната зала с разпит на свидетели. Той е обвинен за катастрофата през юли на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени. Експертизата показа - в нощта на инцидента е карал със 166 км/ч, минал е на червен светофар и е бил под въздействието на наркотици. 

В Съдебната палата Семерджиев запази мълчание. Пред съда военният прокурор Адалберт Кръстев, който пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, ударен при катастрофата преди да бъдат блъснати двете жени, разказа подробности. Той обясни, че на мястото е имало свидетел, който е показал посоката, в която е тръгнал Семерджиев с думите: "Тръгнаха натам". Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата.

Отстранената от длъжност Симона Радева - полицаят спряган за помощник на посъдимия, се яви в Съдебната палата със скрито лице. В залата стана ясно, че Радева е била нещо като "управител" на автомивката на Семерджиев. От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата - около 22:30 часа, луксозният джип на Семерджиев е бил измит, а по това време Радева също е била в автомивката.

С личния си автомобил полицайката е занесла стълбата, с помощта на която Семерджиев се е скрил в дома си, веднага след катастрофата. А той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ТОЛУПА
преди 1 година