Започва същинският съдебен процес срещу Георги Семерджиев

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор

19.12.2022 | 07:20 Редактор: Петя Кръстева
Започва същинският съдебен процес срещу Георги Семерджиев

С разпит на свидетели стартира същинският съдебен процес срещу Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" през юли, при който починаха две млади жени.

Той ще отговаря пред съда по общо пет обвинения - за причиняване на смърт по непредпазливост, шофиране под въздействието на метамфетамин, липса на шофьорска книжка, шофиране с включена полицейска лампа със скорост 166 километра в час в градски условия при ограничение в участъка е до 50 км в час.

Държавното обвинение посочва още, че автомобилът му е преминал на червен светофар, а той е избягал от местопроизшествието. Случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Общата стойност на паричните искове предявени срещу Семерджиев от близки на загиналите при катастрофата са на стойност около 750 хил. лв.

На заседанието днес като свидетел е призована и бившата полицайка Симона Радева, за която се твърди, че заедно с други полицаи е оказвала "чадър" над Семерджиев през годините.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR