Майката на убито от Семерджиев момиче: Безчувствен е! Вярвам, че ще има възмездие

Срещу подсъдимия има граждански искове за 1,250 млн. лв.

12.12.2022 | 17:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Започна делото срещу Георги Семерджиев, предизвикал катастрофата с две жертви на столичния булевард "Черни връх" през лятото.

Семерджиев е подсъдим за пет престъпления - карал е без книжка след употребата на наркотици, с включена полицейска лампа, със скорост над 160 км/ч., колата е преминала на червен светофар. Предвиденото наказание за тези престъпления е от 5 до 20 години затвор.

"Тъй като прокуратурата е длъжна при изписването да има конкретно време, място и начин, тъй като в този обвинителен акт не съществува и няма нищо по отношение на държането на наркотично вещество, затова правим това искане. Те са непълноти, не са разминавания. Освен това по отношение на ПТП-то и обосноваването на особено тежкия случай липсва каквато и да е обосновка вътре в обвинителния акт на такъв особено тежък случай", коментира адвокатът на Георги Семерджиев Мирослав Христов.

Срещу него има и граждански искове за милион и 250 хиляди лева. На следващото заседание ще бъдат изслушани и свидетели, сред които и бившата полицайка Симона Радева.

"Мисля, че е безчувствено. Аз съм силно вярващ човек и смятам, че ще има възмездие за него", каза майката на едно от загиналите момичета - Диана Стефанович.

На пети юли Семерджиев блъсна с колата си и уби две жени на 22 и 26 години. В залата беше и майката на една от жертвите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR